Etli yemek tarifleri Çorba tarifleri Tavuklu yemek tarifi Diyet tarifleri özel salata tarifleri Dolma ve sarma tarifleri
28 Mart 2012 Çarşamba
Zerdeli Sütlaç tarifi
Zerdeli Sütlaç tarifi
Malzemeler:
Zerdesi için
5 çay fincanı su
3 yemek kaşığı pirinç
1 çay fincanı tozşeker
1 yemek kaşığı nişasta Zerdeli Sütlaç tarifi
1 tatlı kaşığı zerdeçal
Sütlacı için:
5 çay fincanı süt
1 çay fincanı tozşeker
3 yemek kaşığı pirinç
1 paket vanilya
Üzerini süslemek için:
nar
Fırında Sütlaç, Meyveli Sütlaç, Süt Tatlısı, Bağdat Sütlacı,
Zerdeli sütlaç tarifi
Öncelikle zerdesini hazırlayalım, tencereye suyu alalım, kaynatalım. Kaynayan suya, haşlanmış pirinci, tozşekeri ve zerdeçalı ilave edelim. Cukur bir tasta nişastayı su ile çırpalım tencereye ilave edelim karıştıralım, kıvama gelince ocaktan alalım. Ve cam kâselere yarısına kadar dolduralım. ve soğumaya bırakalım.
Bu arada sütlacını hazırlayalım. Tencereye sütü alalım, üzerine tozşekeri, vanilyayı ve haşlanmış pirinci alalım kaynatalım, bu arada çukur bir kâsede nişastayı su ile çırpalım, tencereye alalım, kıvama gelene kadar pişirelim. Ocaktan alalım, yarıya kadar dolu olan zerdenin üzerine ( 2 saat beklemiş olmalı zerdeler ) boşaltalım. Soğuduktan sonra nar taneleri ile süsleyelim. Afiyet olsun..
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder