28 Mart 2012 Çarşamba

Zerdeli Sütlaç tarifi




Zerdeli Sütlaç tarifi

Malzemeler:

Zerdesi için

5 çay fincanı su
3 yemek kaşığı pirinç
1 çay fincanı tozşeker
1 yemek kaşığı nişasta Zerdeli Sütlaç tarifi
1 tatlı kaşığı zerdeçal
Sütlacı için:
5 çay fincanı süt
1 çay fincanı tozşeker
3 yemek kaşığı pirinç
1 paket vanilya
Üzerini süslemek için:
nar

Fırında Sütlaç, Meyveli Sütlaç, Süt Tatlısı, Bağdat Sütlacı,

Zerdeli sütlaç tarifi

Öncelikle zerdesini hazırlayalım, tencereye suyu alalım, kaynatalım. Kaynayan suya, haşlanmış pirinci, tozşekeri ve zerdeçalı ilave edelim. Cukur bir tasta nişastayı su ile çırpalım tencereye ilave edelim karıştıralım, kıvama gelince ocaktan alalım. Ve cam kâselere yarısına kadar dolduralım. ve soğumaya bırakalım.

Bu arada sütlacını hazırlayalım. Tencereye sütü alalım, üzerine tozşekeri, vanilyayı ve haşlanmış pirinci alalım kaynatalım, bu arada çukur bir kâsede nişastayı su ile çırpalım, tencereye alalım, kıvama gelene kadar pişirelim. Ocaktan alalım, yarıya kadar dolu olan zerdenin üzerine ( 2 saat beklemiş olmalı zerdeler ) boşaltalım. Soğuduktan sonra nar taneleri ile süsleyelim. Afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder