Etli yemek tarifleri Çorba tarifleri Tavuklu yemek tarifi Diyet tarifleri özel salata tarifleri Dolma ve sarma tarifleri
14 Mart 2012 Çarşamba
Kazandibi tarifi özel tatlı tarifleri
Kazan dibi tarifi
MALZEMELER:
150 gram pirinç unu,
4 su bardağı süt,
250 gram toz şeker,
1 çorba kaşığı pudra şekeri,
1 tatlı kaşığı vanilya,
tarçın,
su.
Kazandibi
YAPILIŞI:
Süt bakır tencerede kaynatılır. Kaynadıktan sonra şeker ve biraz sulandırılmış pirinç unu ilave edilir.
• Devamlı karıştırarak 15 dakika kadar pişirilir.
• Hafifçe yağlandıktan sonra ince bir tabaka halinde pudra şekeri serpiştirilmiş tepsiye boşaltılır, yayılır.
• Hafif hararetli ateşe konur. Altı kızardıktan sonra ateşten alınır. Tepsi, hemen içinde su olan daha geniş bir kaba oturtulur. 2 dakika kadar beklenir.
• Sudan çıkarılır, soğuması beklenir. Soğuduktan sonra “dikdörtgenler” halinde kesilir. Altlarına spatül sokularak “yanık” kısımlar da kazınır. Bu şekilde tepsiden kaldırılan parçalar 2′ye katlanır.
• Yanık kısımları üste gelmek üzere tabaklara konur. Tarçın serpilip servis yapılır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder