14 Mart 2012 Çarşamba

Kazandibi tarifi özel tatlı tarifleri




Kazan dibi tarifi

MALZEMELER:

150 gram pirinç unu,

4 su bardağı süt,

250 gram toz şeker,

1 çorba kaşığı pudra şekeri,

1 tatlı kaşığı vanilya,

tarçın,

su.

Kazandibi


YAPILIŞI:

Süt bakır tencerede kaynatılır. Kaynadıktan sonra şeker ve biraz sulandırılmış pirinç unu ilave edilir.

• Devamlı karıştırarak 15 dakika kadar pişirilir.

• Hafifçe yağlandıktan sonra ince bir tabaka halinde pudra şekeri serpiştirilmiş tepsiye boşaltılır, yayılır.

• Hafif hararetli ateşe konur. Altı kızardıktan sonra ateşten alınır. Tepsi, hemen içinde su olan daha geniş bir kaba oturtulur. 2 dakika kadar beklenir.

•  Sudan çıkarılır, soğuması beklenir. Soğuduktan sonra “dikdörtgenler” halinde kesilir. Altlarına spatül sokularak “yanık” kısımlar da kazınır. Bu şekilde tepsiden kaldırılan parçalar 2′ye kat­lanır.

• Yanık kısımları üste gelmek üzere tabaklara konur. Tarçın ser­pilip servis yapılır.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder