20 Mart 2012 Salı

Sütlü Portakal Tatlısı Tarifi




Sütlü Portakal Tatlısı Tarifi   
Malzemeler
4 su bardağı süt
1 su bardağı tozşeker
5 çorba kaşığı mısır nişastası
1 su bardağı portakal suyu
1 adet limonun suyu
1 adet portakalın rendelenmış kabuğu
1 paket kakaolu bisküvi
Süslemek için
Antepfıstığı ve hindistancevizi

Tencereye süt, seker ve 5 çorba kaşığı nişastayı alın. Tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak göz göz oluncaya kadar pişirin. Portakal ve limon suyunu ilave edin. Rendelenmiş portakal kabugunu katın. Tencereyi ocaktan alın. Hazırladığınız muhallebinin bir miktarını cam bir tepsiye yayın. Üzerine kakaolu bisküvileri dizin. Tekrar muhallebiyi yayın. Spatula yardımı ile düzeltin. Buzdolabında bir gece bekletin. Üzerine hindistancevizi ve antepfıstığı serpip, dilimleyerek servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder