20 Mart 2012 Salı

Pudingli Tavuk Göğsü Tarifi


      Pudingli Tavuk Göğsü Tarifi

Malzemeler
1 litre süt
1 su bardağı un
1 su bardağı toz şekerPudingli Tavuk Göğsü Tarifi
1-2 yemek kaşığı nişasta
1-2 yemek kaşığı tereyağı
Varsa 1/2 çay kaşığı damla sakızı
1/3 paket kakaolu bisküvi (robotta çekilmiş)
1/2 paket kakaolu puding
2 su bardağı süt
1/2 su bardağı fındık içi (irice dövülmüş)
Yapılışı
Bir borcama veya tepsiye robotta çekilmiş bisküvileri yayın.
Orta boy tencereyi soğuk suyla hafif ıslatın. İçine 1 litre sütü, unu, şekeri, nişastayı koyun. Ocağa alın ve sürekli olarak karıştırın.
Isınmaya başladığında damla sakızını ve tereyağını ilave edin. 1-2 dakika kaynatıp ocaktan alın.
Robottan geçirerek, bisküvi kırıntılarının üzerine dökün.
Soğuduktan sonra 2 su bardağı sütle pudingi pişirin. Onu da tavuk göğsünün üzerine dökün.
Dövülmüş fındıkla süsleyin. Buzdolabında soğutup servis edin.
Açıklama
Tatlı çok hafif oluyor. Siz daha tatlı seviyorsanız şeker miktarını arttırabilirsiniz.
Un kavrulmadan yapılıyor. Kavrularak da yapılabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder