12 Mart 2012 Pazartesi

incirli tatlı tarifi tatlı tarifleri


incirli  tatlı tarifi
Keki İçin
    6 adet kuru incir, suda ıslatılmış, ufak doğranmış
    1 su bardağı ceviz içi
    1 su bardağı toz şeker
    1 su bardağı un
    3 yumurta
    1 paket (1tatlı kaşığı) kabartma tozu

Şerbeti İçin

    1,5 su bardağı su
    Yarım su bardağı toz şeker

Muhallebisi İçin

    2 yemek kaşığı nişasta
    2 yemek kaşığı  un
    3 su bardağı
    5 yemek kaşığı toz şeker
    İnmeye yakın 50gr tereyağı
    Piştikten sonra 1 poşet toz krem şanti

Hazırlanması:

    Kek için yumurta ve şekeri çırpın, cevizi, unu, kabartma tozunu ekleyip karıştırın. En son inciri ekleyip dikdörtgen borcama dökün ve 160C de pişirin (incirden dolayı düşük ısıda pişmesi gerekiyor).
    Pişerken krem şanti haricindeki malzemelerle muhallebiyi yapın. Piştikten 5 dakika sonra 1 poşet toz krem şantiyi ekleyip mikserle çırpın.
    Kek piştikten sonra 5 dakika kadar soğutun.
    Şerbet malzemelerini karıştırıp (pişirmeden) kekin üzerine dökün. 5 dakika sonra muhallebiyi üzerine yayın, buzdolabında 2-3 saat bekletin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder