30 Mart 2012 Cuma

kıtırlı karamel soslu special"




kıtırlı karamel soslu special"



Muhallebi için
malzemeler

      1 kg süt
    *
      1 yumurta
    * kıtırlı karamel soslu special
      1 kutu krema
    *
      2 paket vanilin
    *
      6 yemek kaşığı un
    *
      6 yemek kaşığı şeker
    *
      1 yemek kaşığı tereyağı

Kıtır için malzemeler

    *
      1 yumurta
    *
      4 yaprak milföy hamuru

Karamel sos için malzemeler

    *
      1 kutu krema
    *
      2 su bardağı şeker
    *
      4 yemek kaşığı su
    *
      1/2 yemek kaşığı tereyağı

Yapılışı



Bütün malzemeleri tencereye alıp muhallebiyi pişirelim. Milföy hamurlarına yumurta sürüp fırına verelim. Pişince ufak ufak kıralım. 2 su bardağı şekeri kısık ateşte karamelize edelim. Tamamen eriyince kremayı ekleyelim ve karıştıralım. Tereyağı ve suyu da ekleyerek ocaktan alalım. Servis tabağına bir dilim muhallebiden alalım, üzerine kıtır serpip soğumuş karamel sos ekleyerek servis yapalım. Afiyet olsun:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder