30 Mart 2012 Cuma

hindistan cevizli muhallebi tarifi




hindistan cevizli muhallebi tarifi



Malzemeler


500 gr süt

½ su bardağı Hindistan cevizi

1 yemek kaşığı un

1 yemek kaşığı pirinç unu

3 yemek kaşığı toz şeker

Yarım paket vanilin



Çikolatalı sos için

1 su bardağı süt

2 yemek kaşığı toz şeker

1 yemek kaşığı dolusu koyu kakao

1 yemek kaşığı mısır nişastası

Çok az vanilin



Hazırlanışı



Muhallebi için gerekli olan malzemeleri bir tencereye koyduktan sonra orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Muhallebi kıvamına gelince ocağın altını kapatıp karışımı servis kâselerine paylaştırın. Daha sonra çikolatalı sos için gerekli malzemeleri bir tencereye alıp sürekli karıştırarak pişirin. Koyulaşınca Hindistan cevizli muhallebilerin üzerine paylaştırın. Soğuduktan sonra servis ya



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder