13 Mart 2012 Salı

Sütlü İrmik Tatlısı tarifi





Sütlü İrmik Tatlısı tarifi


Malzemeler:

1 litre süt
1 su bardağı irmik
1 su bardağı şeker(tatlı seven yarım bardak daha ilave edebilir.)
1 paket vanilya
1 limon kabuğu rendesi
1 çorba kaşığı kadar margarin

Hazırlanışı:

Margarin harici tüm malzemeler tencereye alınıp koyulaşana kadar pişirilir.Kıvam alınca içine margarin ilave edilir ve eriyene kadar karıştırılır. Islatılmış borcama dökülüp ceviz,tarçın veya fındıkla süslenir.Bayramda ceviz ve fındıklı tatlılardan bıktım bu yüzden sadece tarçın serptim. Ayrıca isterseniz araya bir kat bisküvi ve ceviz, bir katta muhallebiyi koyarak pasta şeklinde de yapabilirsiniz. Soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapabilirsiniz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder