Etli yemek tarifleri Çorba tarifleri Tavuklu yemek tarifi Diyet tarifleri özel salata tarifleri Dolma ve sarma tarifleri
22 Mart 2012 Perşembe
kabak tatlısı tarifi
kabak tatlısı tarifi
Malzemeler
2 kg balkabağıkabak tatlısı tarifi
2,5 su bardağı toz şeker
1 su bardağı dövülmüş ceviz
Yapılışı
Kabağı ince ince dilimledikten sonra soyup çekirdeklerini çıkartın. Yıkadıktan sonra 2–3 parmak genişliğinde dilediğiniz uzunlukta doğrayın. Büyük ve yayvan bir tencereye kabakları, aralarına şeker serperek kat kat dizin. Bir gece ağzı kapalı olarak bekletin. Bu bekleme sırasında kabak su salacağı için pişirirken ayrıca su koymaya gerek yok. Geceden bekletilen kabak orta ateşte yumuşayana kadar pişirilir. Kabağın şerbetinin koyulaşması için bir sürede kapağı açık olarak pişirin. Soğuduktan sonra servis tabağına alınarak üzerine dövülmüş ceviz serpilerek servis edilir. Aynı şekilde fırında pişirerekten çok hoş bir tat elde edebilirsiniz.
Ben üzerine kaymak ve kremşanti koyaraktan servis yapıyorum.
Afiyet Olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder