21 Mart 2012 Çarşamba

Saray Usulü Güllaç Tarifi




Saray Usulü Güllaç Tarifi
Malzemeler
10 yaprak hazır güllaçSaray Usulü Güllaç Tarifi
2.5 litre süt
2.5 su bardağı toz şeker
1 su bardağı pudra şekeri
1 su bardağı hindistan cevizi
Yarım çay bardağı gülsuyu
File fındık Süslemek İçin :
Nar taneleri
Yapılışı
2,5 litre sütü ılıtın, üstüne şeker ve gülsuyu ilave edin
Bir tepsiye bir kepçe süt dökün
Tepsiye güllacı yerleştirin(parlak kısmı alta gelmeli)
5 adet güllacı aynı şekilde tepsiye koyun(her defasında bir kepçe süt ilave edin)
Malzemelerin yarısını güllacın üstüne serpin
Kalan güllacları da aynı şekilde yapın ve en üste kalan sütü dökün
Dilimleyerek üstüne nar taneleri serpin
Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder