21 Mart 2012 Çarşamba

Cevizli güllaç Tarifi güllaç tarifleri



Cevizli güllaç Tarifi
Malzemeler
500 ml süt
125 gr toz şeker Cevizli güllaç Tarifi
10 damla gül suyu
8 adet güllaç yufkası
125 gr dövülmüş ceviz
Yapılışı
Bir tencerede süt ve şekeri kaynatın. İçine gülsuyunu ekleyin.
4 güllaç yaprağını sıcak sütlü karışıma batırarak, dikdörtgen ya da kare şeklinde derin bir cam tepsiye yayın.
Üzerine dövülmüş fındık veya fıstıkları serpin. Ardından kalan güllaç yapraklarını da tepsiye yayın.
Tepsinin üzerine kalan sütlü karışımı dökün.
Güllaç soğuduktan sonra üzerini nar taneleri ya da tercihinize göre cevizle süsleyip servis yapabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder