Etli yemek tarifleri Çorba tarifleri Tavuklu yemek tarifi Diyet tarifleri özel salata tarifleri Dolma ve sarma tarifleri
27 Mart 2012 Salı
Keşkül tarifi tatlı tarifleri
Keşkül tarifi
MALZEMELER:
4 su bardağı süt, Keşkül tarifi
250 gram toz şeker,
50 gram Hindistan cevizi,
50 gram badem içi,
50 gram yeşil fıstık,
2 çay kaşığı vanilya,
1 su bardağı pirinç unu,
su.
Keşkül
YAPILIŞI:
Bademler tencereye konur. Üstüne çıkacak kadar su ilave edilir.
• 1 taşım kaynatılır. Ateşten indirilir, soğuk su ilave edilir.
•Bademler teker teker alınıp kabukları soyulur. 1 çay kaşığı ayrılır.
•Bademler kuruduktan sonra havana konur. İçinden 1 çay kaşığı ayrılmış Hindistan cevizi ilave edilir.
•”Macun” kıvamına gelinceye kadar dövülür. Karıştırılır.
•Sonra sütle karıştırılır. Tel süzgeçten tencereye geçirilir.
•Süzgeçte kalanlar tekrar havanda dövülür. Yine sütle karıştırılıp süzgeçten geçirilir.
•Pirinç unu az sulandırılıp ezilir. Sütün bulunduğu kaba dökülür. Şeker ilave edilir.
•Ateşe oturtulur. “Muhallebi” kıvamına gelinceye kadar pişirilir.
•Ateşten indirilince vanilya dökülür.
•Sonra kepçeyle 2 karış kadar yüksekten kaselere boşaltılır.
•Üzerleri kaymak tutunca, ayrılan badem ve Hindistan cevizi serpiştirilir.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder