27 Mart 2012 Salı

Keşkül tarifi tatlı tarifleri


Keşkül tarifi

MALZEMELER:

4 su bardağı süt, Keşkül tarifi

250 gram toz şeker,

50 gram Hindistan cevizi,

50 gram badem içi,

50 gram yeşil fıstık,

2 çay kaşığı vanil­ya,

1 su bardağı pirinç unu,

su.

Keşkül

YAPILIŞI:

Bademler tencereye konur. Üstüne çıkacak kadar su ilave edilir.

• 1 taşım kaynatılır. Ateşten indirilir, soğuk su ilave edilir.

•Bademler teker teker alınıp kabukları soyulur. 1 çay kaşığı ayrılır.

•Bademler kuruduktan sonra havana konur. İçinden 1 çay kaşığı ayrılmış Hindistan cevizi ilave edilir.

•”Macun” kıvamına gelinceye kadar dövülür. Karıştırılır.

•Sonra sütle karıştırılır. Tel süzgeçten tencereye geçirilir.

•Süzgeçte kalanlar tekrar havanda dövülür. Yine sütle karıştırılıp süzgeçten geçirilir.

•Pirinç unu az sulandırılıp ezilir. Sütün bulunduğu kaba dökülür. Şeker ilave edilir.

•Ateşe oturtulur. “Muhallebi” kıvamına gelinceye kadar pişirilir.

•Ateşten indirilince vanilya dökülür.

•Sonra kepçeyle 2 karış kadar yüksekten kaselere boşaltılır.

•Üzerleri kaymak tutunca, ayrılan badem ve Hindistan cevizi ser­piştirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder