Etli yemek tarifleri Çorba tarifleri Tavuklu yemek tarifi Diyet tarifleri özel salata tarifleri Dolma ve sarma tarifleri
20 Mart 2012 Salı
Sütlü Tatli Tarifi güllaç tarifleri
Sütlü Tatli Tarifi
Malzemeler
250 gram yeşil karadeniz kabağı
1 su bardağı su
Yarım kg süt
1 su bardağından 2 parmak eksik toz seker
SÜTLİKA TARİFİ
Kabağın kabuklarını soyun ve kare seklinde doğrayın. 1 su bardağı suyla birlikte
haşlayın. Tahta bir kaşığın tersiyle iyice ezin. İçine sütü azar azar ilave ederek karıştırın. Süt ve kabak özlesinceye kadar karıştırarak pişirmeye devam edin. Sekeri ilave edin ve 2-3 dakika daha pişirin. Üzeri göz göz olunca ocağın altını kapatın. Ilınınca, küçük kaselere pay edin. 1-2 saat buzdolabında bekletip, soguk servis yapın.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder