Etli yemek tarifleri Çorba tarifleri Tavuklu yemek tarifi Diyet tarifleri özel salata tarifleri Dolma ve sarma tarifleri
22 Mart 2012 Perşembe
güllaç tarifi sütlü tatlı tarifleri
güllaç tarifi
Malzemeler
10–11 güllaç yufkası
2,5 ltd süt
750g toz şeker
1 paket şekerli vanilya
Nar taneleri
Dövülmüş ceviz veya Antep fıstığı
Yapılışı
Süt ve şekeri kaynatın. Vanilya ekleyip ılıtın. Bir güllaçyaprağını parlak kısmı yukarı gelecek şekilde tepsiye serin. Üzerine bir kepçe ılınmış sütten gezdirin. Diğer yaprağı bunun üzerine koyup tekrar süt gezdirin.
Bu işlemi tüm yapraklar bitene kadar tekrarlayın. Kalan sütü en üstteki yaprağın üzerine dökün. (süt fazla gelir diye merak etmeyin, yapraklar çok fazla süt çekiyor) tepsiyi buzdolabında 1,5 saat bekletin. Servisten önce üzerini nar taneleri ve dövülmüş ceviz (veya antepfıstığı) ile süsleyin.
Not: güllaç ince olsun isterseniz daha geniş bir tepsi kullanın. Ayrıca yaprakların arasına nar veya ceviz koyarsanız güllacınız koyu renkli olacaktır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder