22 Mart 2012 Perşembe

güllaç tarifi sütlü tatlı tarifleri


 güllaç tarifi
      Malzemeler
       10–11 güllaç yufkası
       2,5 ltd süt
       750g toz şeker
       1 paket şekerli vanilya
       Nar taneleri
       Dövülmüş ceviz veya Antep fıstığı
       Yapılışı
     Süt ve şekeri kaynatın. Vanilya ekleyip ılıtın. Bir güllaçyaprağını parlak kısmı yukarı gelecek şekilde tepsiye serin. Üzerine bir kepçe ılınmış sütten gezdirin. Diğer yaprağı bunun üzerine koyup tekrar süt gezdirin.
    Bu işlemi tüm yapraklar bitene kadar tekrarlayın. Kalan sütü en üstteki yaprağın üzerine dökün. (süt fazla gelir diye merak etmeyin, yapraklar çok fazla süt çekiyor) tepsiyi buzdolabında 1,5 saat bekletin.  Servisten önce üzerini nar taneleri ve dövülmüş ceviz (veya antepfıstığı) ile süsleyin.
            Not: güllaç ince olsun isterseniz daha geniş bir tepsi kullanın. Ayrıca yaprakların   arasına nar veya ceviz koyarsanız güllacınız koyu renkli olacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder