20 Mart 2012 Salı

Vişneli Muhallebi tarifi



Vişneli Muhallebi tarifi
Malzemeler

Muhallebisi için
Vişneli Muhallebi tarifi
    * 2 litre süt
    * 1 su bardağı pirinç unu
    * 1,5 su bardağı toz şeker

Vişne şekerlemesi için

    * 1 kutu (500 gr.) dondurulmuş vişne
    * 1 çay bardağı toz şeker
    * 2 dolu tatlı kaşığı mısır nişastası

Üzeri için

    * Hindistan cevizi

Yapılışı

    * Önce iki litre sütü derin bir tencereye alın.
    * Bir su bardağı pirinç unu ve 1,5 su bardağı toz şekeri ekleyip sürekli karıştırarak, orta ateşte muhallebi kaynayıp da kıvamı yoğunlaşmaya başlayana kadar pişirin.
    * Sonrasında muhallebiyi üzerlerinde birer parmak boşluk kalacak şekilde kuplara paylaştırın ve soğumaya bırakın.
    * Bu arada, dondurulmuş vişneleri sudan geçirip iyice çözülmesini sağlayın ve süzün.
    * Vişneleri küçük bir tencereye alarak 1 çay bardağı toz şekerle karıştırın ve suyunu bırakıp kaynayana kadar orta ateşte pişirin.
    * Daha sonra bu karışıma 2 dolu tatlı kaşığı mısır nişastasını ekleyerek topaklanmasına izin vermeyecek kadar hızlı karıştırıp kıvamını koyulaştırın.
    * Vişne şekerlemesini ateşi kısıp bir süre karıştırarak pişirdikten sonra, biraz ılıtın.
    * Kuplara paylaştırdığınız muhallebilerin üzerini kaplayacak şekilde her birine vişne şekerlemesini yayın ve üzerine bol miktarda hindistan cevizi serpin.
    * İyice oda sıcaklığına geldiğinde buzdolabına koyun ve birkaç saat bekletin.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder