Etli yemek tarifleri Çorba tarifleri Tavuklu yemek tarifi Diyet tarifleri özel salata tarifleri Dolma ve sarma tarifleri
20 Mart 2012 Salı
Vişneli Muhallebi tarifi
Vişneli Muhallebi tarifi
Malzemeler
Muhallebisi için
Vişneli Muhallebi tarifi
* 2 litre süt
* 1 su bardağı pirinç unu
* 1,5 su bardağı toz şeker
Vişne şekerlemesi için
* 1 kutu (500 gr.) dondurulmuş vişne
* 1 çay bardağı toz şeker
* 2 dolu tatlı kaşığı mısır nişastası
Üzeri için
* Hindistan cevizi
Yapılışı
* Önce iki litre sütü derin bir tencereye alın.
* Bir su bardağı pirinç unu ve 1,5 su bardağı toz şekeri ekleyip sürekli karıştırarak, orta ateşte muhallebi kaynayıp da kıvamı yoğunlaşmaya başlayana kadar pişirin.
* Sonrasında muhallebiyi üzerlerinde birer parmak boşluk kalacak şekilde kuplara paylaştırın ve soğumaya bırakın.
* Bu arada, dondurulmuş vişneleri sudan geçirip iyice çözülmesini sağlayın ve süzün.
* Vişneleri küçük bir tencereye alarak 1 çay bardağı toz şekerle karıştırın ve suyunu bırakıp kaynayana kadar orta ateşte pişirin.
* Daha sonra bu karışıma 2 dolu tatlı kaşığı mısır nişastasını ekleyerek topaklanmasına izin vermeyecek kadar hızlı karıştırıp kıvamını koyulaştırın.
* Vişne şekerlemesini ateşi kısıp bir süre karıştırarak pişirdikten sonra, biraz ılıtın.
* Kuplara paylaştırdığınız muhallebilerin üzerini kaplayacak şekilde her birine vişne şekerlemesini yayın ve üzerine bol miktarda hindistan cevizi serpin.
* İyice oda sıcaklığına geldiğinde buzdolabına koyun ve birkaç saat bekletin.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder