27 Mart 2012 Salı

Vişneli Ekmek Tatlısı tarifi




Vişneli Ekmek Tatlısı


MALZEMLER :

    1 su bardağı vişne suyu
    1 bardağı su
    1 kase çekirdekleri çıkarılmış vişne
    1 litre süt
    1 su bardağı toz şeker
    1 yumurta sarısı
    3 çorba kaşığı mısır nişastası
    2 çorba kaşığı un
    10 tane etimek

HAZIRLANIŞI :

Süt , un , nişasta, şeker , yumurta sarısını iyice çırpın.Ateşte göz göz olana kadar pişirin.Derince bir cam tepsiye etimekleri dizin.Vişne suyu ile bir kapta ısıtın. sıcak olarak etimeklerin üzerine dökün.üzerine vişneleri serpin.Pişirdiğiniz kremayı üzerine dökün.Ilınca dolapta bir gece bekletin.Arzuya göre süsleyip dilimleyerek servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder