Etli yemek tarifleri Çorba tarifleri Tavuklu yemek tarifi Diyet tarifleri özel salata tarifleri Dolma ve sarma tarifleri
27 Mart 2012 Salı
Vişneli Ekmek Tatlısı tarifi
Vişneli Ekmek Tatlısı
MALZEMLER :
1 su bardağı vişne suyu
1 bardağı su
1 kase çekirdekleri çıkarılmış vişne
1 litre süt
1 su bardağı toz şeker
1 yumurta sarısı
3 çorba kaşığı mısır nişastası
2 çorba kaşığı un
10 tane etimek
HAZIRLANIŞI :
Süt , un , nişasta, şeker , yumurta sarısını iyice çırpın.Ateşte göz göz olana kadar pişirin.Derince bir cam tepsiye etimekleri dizin.Vişne suyu ile bir kapta ısıtın. sıcak olarak etimeklerin üzerine dökün.üzerine vişneleri serpin.Pişirdiğiniz kremayı üzerine dökün.Ilınca dolapta bir gece bekletin.Arzuya göre süsleyip dilimleyerek servis yapın.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder