Etli yemek tarifleri Çorba tarifleri Tavuklu yemek tarifi Diyet tarifleri özel salata tarifleri Dolma ve sarma tarifleri
7 Nisan 2012 Cumartesi
Üzümlü Fırın Sütlaç Tarifi
Üzümlü Fırın Sütlaç Tarifi
Malzemeler
1/2 kg Süt
1/2 Bardak Şeker
1 Kahve Fincanı Pirinç Üzümlü Fırın Sütlaç Tarifi
3/4 Bardak Çekirdeksiz Kuru Üzüm
1 Çimdik Tuz
Tarçın yada Antepfıstığı
Yapılışı
Pirinci bır bardak suda kısık ateşte haşlayın. Şekerle sütü birlikte kaynatın. Uzümleri ve pişmiş. pirinci de ekleyip 5-7 dakika daha ateşte birakin. Karışimi, ateşe dayanikli kaselere bölüştürün. Kızdırılmış fırında, su dolu bir tepsi içinde üzeri kızarana kadar pişirin. Uzerlerine tarçın serperek ılık veya soğuk olarak servis yapın.
Not: Uzümler tatlı olduğu için tarifte şeker miktarı az tutulmuştur. Arzu edilirse miktar artırılabilir. Aynı tarife 2 yumurta ekleyebilirsiniz. 1 Yumurtaları süt ilik olunca, çırpılmış olarak süte ekleyin. Daha sonra ateşi açıp sütü kaynatın.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder