Etli yemek tarifleri Çorba tarifleri Tavuklu yemek tarifi Diyet tarifleri özel salata tarifleri Dolma ve sarma tarifleri
7 Nisan 2012 Cumartesi
Bağdat Sütlacı tarifi tatlı tarifleri
Bağdat Sütlacı tarifi
MALZEMELER
4 kişilikBağdat Sütlacı tarifi
1 lt süt
2 adet dövülmüş damla sakızı
75 gr kırık pirinç
1 tatlı kaşığı limon suyu
150 gr toz şeker
100 gr kaymak
tuz
Bağdat sütlacı
Zerdeli Sütlaç, Fırında Sütlaç, Meyveli Sütlaç, Süt Tatlısı,
Sütlaç Tarifi
Bir kaba pirinci ve 1,5 su bardağı su koyarak suyunu çeken kadar haşlayın ve süzün. Tuz, sakız, haşlanan pirinç ve sütü karıştırın. Sütlaç lapamsı bir hal alana dek pişirin. Bekletmeden kaselere alın. Başka bir tencerey 1/2 su bardağı su, toz şeker ve limon suyunu karıştırın. Koyuca bir şurup kıvamına gelene kadar karıştırarark pişirin. Soğumaya bırakın. Şerbet soğuyunca iyice soğuyan sütlaçın üzerine dökün ve kaymakla beraber servis yapın.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder