Etli yemek tarifleri Çorba tarifleri Tavuklu yemek tarifi Diyet tarifleri özel salata tarifleri Dolma ve sarma tarifleri
7 Nisan 2012 Cumartesi
Kayısılı Muhallebi tarifi
Kayısılı Muhallebi tarifi
Malzemeler:
* 3 kahve fincanı toz şekerKayısılı Muhallebi tarifi
* 3 kahve fincanı un
* 1 litre süt
* 1 yumurta sarısı
* Vanilya
* 75 gr tereyağı
* 8-10 kuru kayısı
* Biraz badem
* Ayrıca 1 bardak şeker
Hazırlanması:
* Süt, un, şeker ve yumurta sarısını karıştırıp muhallebi gibi pişirin, vanilya ve yağ ekleyip biraz çırpın.
* 1 bardak şekeri az su ile karamelize edilp ıslatılmış yuvarlak borcama yayın.
* Üzerine haşlanıp ikiye bölünmüş kayısıları dizin.
* Haşlanıp kabukları soyulmuş bademleri aralarına dizin.
* Muhallebiyi dökün.
* Buzdolabında bir gece bekletip ters çevirerek servis tabağına alın.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder